top of page
5Rhythm Dance Spring.jpg

10. - 12. May 2024

Yes! Daar gaan we weer! De heerlijke combinatie van dans- en een zweethut in de lente van 2024! De helende werking van zweten was al bekend bij de natuurvolkeren die zweethut ceremonies hielden. Ook gabrielle roth, de grondlegster van de 5ritmes dansmeditatie heeft dit aan den lijve ondervonden.


"to sweat is to pray, to make an offering of your innermost self. Sweat is holy water, prayer beads, pearls of liquid that release your past. Sweat is an ancient and universal form of self healing, whether done in the gym, the sauna, or the sweat lodge. I do it on the dance floor. The more you dance, the more you sweat. The more you sweat, the more you pray. The more you pray, the closer you come to ecstasy."


5ritmes:
de 5ritmes zijn een workout en meditatie voor iedereen die van dansen houdt. Het is een eenvoudige en diepgaande bewegingsvorm die helend werkt voor lichaam, geest, hart en ziel. De verschillende ritmes vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte vormen samen een golfbeweging. Ze nodigen je uit om in beweging te komen op jouw unieke manier, te luisteren naar je lichaam en je natuurlijke stroom en expressie te (her)ontdekken.


Zweethut:
de zweethut-ceremonie is een oeroud reinigingsritueel dat bij veel verschillende oorspronkelijke culturen voorkwam; de meest bekende daarvan is die van de noord-amerikaanse indianen. De zweethut zoals die wordt gegeven in kura waka is gebaseerd op de traditie van de chippewa cree en wordt ervaren als een warme deken.


Voel je omhuld in de zweethut.
Heilige ruimte
tijd voor heling, gebed, zegening, zang en mooie mythologieen
waar de stenen onze grootvader zijn en het water onze grootmoeder
zij die samen komen om ons te omhullen in helende stoom.
De geur van de "for ever green".
Welkom in de cirkel...


Vrijdag 10 mei 18.00 uur t/m zondag 12 mei 17.00 uur 2024


vergoeding  325 incl. Zweethut ceremonie, biologische maaltijden en verblijf.
Geboekt en betaald voor 1 april  295


You can get your ticket here.

info over de zweethut bij michaela van der meer:
info@kura-waka.nl

info over de 5ritmes en opgave voor het weekend bij rimke pepers:
info@rimke5ritmes.nl
www. Rimke5ritmes.nl

Kura Waka, Groningen, The Netherlands

bottom of page