top of page

Holy Sweat 5Rhythm Dance Spring

5Rhythm Dance Summer.jpg

14. - 16. March 2025

𝗬𝗘𝗦! 𝗗𝗮𝗮𝗿 𝗴𝗮𝗮𝗻 𝘄𝗲 𝘄𝗲𝗲𝗿! 𝗗𝗲 𝗵𝗲𝗲𝗿𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗰𝗼𝗺𝗯𝗶𝗻𝗮𝘁𝗶𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗮𝗻𝘀- 𝗲𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝘇𝘄𝗲𝗲𝘁𝗵𝘂𝘁 𝗶𝗻 𝗱𝗲 Lente van 2024!
De helende werking van zweten was al bekend bij de natuurvolkeren die zweethut ceremonies hielden. Ook Gabrielle Roth, de grondlegster van de 5Ritmes dansmeditatie heeft dit aan den lijve ondervonden.


"𝘛𝘰 𝘴𝘸𝘦𝘢𝘵 𝘪𝘴 𝘵𝘰 𝘱𝘳𝘢𝘺, 𝘵𝘰 𝘮𝘢𝘬𝘦 𝘢𝘯 𝘰𝘧𝘧𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘰𝘧 𝘺𝘰𝘶𝘳 𝘪𝘯𝘯𝘦𝘳𝘮𝘰𝘴𝘵 𝘴𝘦𝘭𝘧. 𝘚𝘸𝘦𝘢𝘵 𝘪𝘴 𝘩𝘰𝘭𝘺 𝘸𝘢𝘵𝘦𝘳, 𝘱𝘳𝘢𝘺𝘦𝘳 𝘣𝘦𝘢𝘥𝘴, 𝘱𝘦𝘢𝘳𝘭𝘴 𝘰𝘧 𝘭𝘪𝘲𝘶𝘪𝘥 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘳𝘦𝘭𝘦𝘢𝘴𝘦 𝘺𝘰𝘶𝘳 𝘱𝘢𝘴𝘵. 𝘚𝘸𝘦𝘢𝘵 𝘪𝘴 𝘢𝘯 𝘢𝘯𝘤𝘪𝘦𝘯𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘶𝘯𝘪𝘷𝘦𝘳𝘴𝘢𝘭 𝘧𝘰𝘳𝘮 𝘰𝘧 𝘴𝘦𝘭𝘧 𝘩𝘦𝘢𝘭𝘪𝘯𝘨, 𝘸𝘩𝘦𝘵𝘩𝘦𝘳 𝘥𝘰𝘯𝘦 𝘪𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘨𝘺𝘮, 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘶𝘯𝘢, 𝘰𝘳 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘸𝘦𝘢𝘵 𝘭𝘰𝘥𝘨𝘦. 𝘐 𝘥𝘰 𝘪𝘵 𝘰𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘢𝘯𝘤𝘦 𝘧𝘭𝘰𝘰𝘳. 𝘛𝘩𝘦 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘺𝘰𝘶 𝘥𝘢𝘯𝘤𝘦, 𝘵𝘩𝘦 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘺𝘰𝘶 𝘴𝘸𝘦𝘢𝘵. 𝘛𝘩𝘦 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘺𝘰𝘶 𝘴𝘸𝘦𝘢𝘵, 𝘵𝘩𝘦 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘺𝘰𝘶 𝘱𝘳𝘢𝘺. 𝘛𝘩𝘦 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘺𝘰𝘶 𝘱𝘳𝘢𝘺, 𝘵𝘩𝘦 𝘤𝘭𝘰𝘴𝘦𝘳 𝘺𝘰𝘶 𝘤𝘰𝘮𝘦 𝘵𝘰 𝘦𝘤𝘴𝘵𝘢𝘴𝘺.”


5𝓡𝓲𝓽𝓶𝓮𝓼
De 5Ritmes zijn een workout én meditatie voor iedereen die van dansen houdt. Het is een eenvoudige en diepgaande bewegingsvorm die helend werkt voor lichaam, geest, hart en ziel. De verschillende ritmes Vloeiend, Staccato, Chaos, Lyrisch en Stilte vormen samen een golfbeweging. Ze nodigen je uit om in beweging te komen op jouw unieke manier, te luisteren naar je lichaam en je natuurlijke stroom en expressie te (her)ontdekken.


𝓩𝔀𝓮𝓮𝓽𝓱𝓾𝓽
De zweethut-ceremonie is een oeroud reinigingsritueel dat bij veel verschillende oorspronkelijke culturen voorkwam; de meest bekende daarvan is die van de Noord-Amerikaanse Indianen. De zweethut zoals die wordt gegeven in Kura Waka is gebaseerd op de traditie van de Chippewa Cree en wordt ervaren als een warme deken.
𝘝𝘰𝘦𝘭 𝘫𝘦 𝘰𝘮𝘩𝘶𝘭𝘥 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘻𝘸𝘦𝘦𝘵𝘩𝘶𝘵.
𝘏𝘦𝘪𝘭𝘪𝘨𝘦 𝘳𝘶𝘪𝘮𝘵𝘦
𝘛𝘪𝘫𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘩𝘦𝘭𝘪𝘯𝘨, 𝘨𝘦𝘣𝘦𝘥, 𝘻𝘦𝘨𝘦𝘯𝘪𝘯𝘨, 𝘻𝘢𝘯𝘨 𝘦𝘯 𝘮𝘰𝘰𝘪𝘦 𝘮𝘺𝘵𝘩𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘦ë𝘯
𝘸𝘢𝘢𝘳 𝘥𝘦 𝘴𝘵𝘦𝘯𝘦𝘯 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘎𝘳𝘰𝘰𝘵𝘷𝘢𝘥𝘦𝘳 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘸𝘢𝘵𝘦𝘳 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘎𝘳𝘰𝘰𝘵𝘮𝘰𝘦𝘥𝘦𝘳
𝘻𝘪𝘫 𝘥𝘪𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯 𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯 𝘰𝘮 𝘰𝘯𝘴 𝘵𝘦 𝘰𝘮𝘩𝘶𝘭𝘭𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘩𝘦𝘭𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘴𝘵𝘰𝘰𝘮.
𝘋𝘦 𝘨𝘦𝘶𝘳 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦 "𝘧𝘰𝘳 𝘦𝘷𝘦𝘳 𝘨𝘳𝘦𝘦𝘯".
W𝘦𝘭𝘬𝘰𝘮 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘤𝘪𝘳𝘬𝘦𝘭...

Vrijdag 14 Maart 18.00 uur t/m zondag 16 Maart 17.00 uur 2025
Vergoeding € 325 incl. zweethut ceremonie, biologische maaltijden en verblijf.
Geboekt en betaald voor 1 Januari € 295

Info over de zweethut bij Michaela van der Meer
info@kura-waka.nl

Info over de 5Ritmes en opgave voor het weekend bij Rimke Pepers
info@rimke5ritmes.nl
www.rimke5ritmes.nl

bottom of page